Toen & Nu: ‘De Dorpsstraat in Vreeswijk’

Deze week een foto van de Dorpsstraat in Vreeswijk. We gaven de foto van Toen mee aan fotograaf Jordi Jupijn voor het maken van de foto van Nu, voor de rubriek Toen & Nu op De Digitale Stad Nieuwegein.

De Dorpsstraat maakt deel uit van de oude kern van Vreeswijk en is in feite een kade langs de westzijde van de Oude Sluis en de Vaartse Rijn. Deze straat vormt de verbinding tussen de Molenstraat en de Koninginnenlaan. Vanouds zijn er veel winkels en bedrijven gevestigd.

Op de foto van Toen, vermoedelijk gemaakt ergens halverwege jaren ’60 in de vorige eeuw, zien we, waar Nu de bloemenzaak is gevestigd, café De Hoop. Dit café, annex slijterij, was sinds 1920 in handen van de familie van Wiggen. In juli 2005 brandde het pand volledig af. Het heeft lang geduurd voordat de eigenaar het pand herbouwde.

Daar waar Toen het bedrijf Monster met zijn gereedschappen zat, zit nu het Kruidvat. En ziet u de schoenenwinkel rechts van de kroeg? Tegen de winkel aan staat een Solex. Toen een prachtig vervoersmiddel, maar uit het beeld verdwenen toen de brommer kwam. Voor de rest weinig veranderd in dit stukje Vreeswijk. Het is dan ook een beschermd dorpsgezicht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk