Tevredenheid over winkelvoorzieningen

In de onlangs uitgebrachte Wijkmonitor 2001 wordt een beeld geschetst van de wijken (ten opzichte van elkaar) met behulp van statistieken en onderzoeksgegevens. De feitelijke cijfers (over bijvoorbeeld bevolkingssamenstelling, sociale structuur, wonen en milieu) en de waardering van de inwoners zijn naast elkaar gezet en vergeleken. Onder meer de Leefbaarheidsmonitor levert input voor deze Wijkmonitor.

Een greep uit de resultaten:

Het gemiddeld besteedbaar huishoudeninkomen is het hoogst in Batau Zuid met € 28.452 per jaar. In Centrum en Merwestein hebben de huishoudens gemiddeld het minst te besteden (€ 18.796 per jaar).

Het aantal verhuizingen is in Centrum en Merwestein het grootst. Dit komt voornamelijk door de recente ontwikkelingen in het stadshart. In Vreeswijk vindt het minst aantal verhuizingen plaats.

De inwoners van Jutphaas-Wijkersloot zijn het meest tevreden over de winkelvoorzieningen in de wijk, ondanks dat deze wijk niet de meeste winkels heeft. In Vreeswijk is de tevredenheid het kleinst. Zuilenstein en Huis de Geer hebben geen winkelvestigingen, maar de inwoners in deze wijken zijn niet ontevreden over de winkelvoorzieningen.

De relatieve werkloosheid (het aantal niet-werkende werkzoekenden als percentage van de inwoners in de leeftijd van 16 tot 64 jaar) is het grootst in Centrum en Merwestein en het kleinst in Galecop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk