Frontrunner nog steeds in gevarenzone

Gisteren bepaalde de rechter dat beveiligingsbedrijf Evema 200.000 euro moet voorschieten aan Frontrunner, zodat het bedrijf de bedrijfsvoering weer op gang kan brengen. Volgens het bedrijf is er voor een half miljoen euro aan spullen gestolen, maar de rechter is van mening dat met de 200.000 euro van Evema de nood tijdelijk gelenigd kan worden. Frontrunner raakte door een inbraak voor 500.000 euro aan spullen kwijt.

Inbrekers knipten in september vorig jaar een kabel van het inbraakalarm door. Het systeem had dat aan de meldkamer moeten doorgeven, maar dat gebeurde door een fout in het beveiligingssysteem niet.

Verzekeraar ASR wil de schade niet uitbetalen vanwege de gebrekkige beveiliging door Evema. Frontrunner daagde daarom ASR én Evema voor de rechter, die vervolgens Evema voorlopig als hoofdschuldige aanwees.

In een reguliere rechtszaak moet later blijken wie de totale schade moet betalen. Evema is hier niet voor verzekerd. Of het beveiligingsbedrijf het bedrag kan betalen, moet dagen blijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk