Tentoonstelling 100ste geboortejaar van Hubert Lampo in bibliotheek ‘De tweede verdieping’

De hele maand november is in de bibliotheek ‘De tweede verdieping’ in de binnenstad van Nieuwegein een werk te zien van kunstenaar Jan Jacobs uit Zeist. De tentoonstelling, met onder andere het schilderij over het verhaal ’Oponthoud in Walsoorden’ is ingericht vanwege de 100ste geboortejaar van de Vlaamse schrijver Hubert Leon Lampo (1920-2006). Lampo schreef het verhaal in 1986 en verscheen in diverse bundels.

Jan Jacobs: ‘Ik ontdekte op tijd een onderwerp voor een schilderij over dit korte verhaal, waarmee ik mij erg heb vermaakt. Het schilderij is geschilderd met acrylverf. Elementen uit dit korte verhaal heb ik op mijn eigen wijze samengebracht.’

Jan Jacobs werkt sedert 2014 aan zijn nieuwe schilderijenoeuvre. Zijn schilderijen ontstaan vanuit zijn actueel of langjarig toekomstbeeld, waarin andere, nieuwe vormen voorkomen. Hij mag zich rekenen tot de moderne realisten.

Jacobs is gefascineerd door de invloed van de technologie op de vele facetten van ons bestaan.  Zijn onderwerpen gaan over situaties in de ruimte of op aarde met automatische apparaten, ruimtevaartuigen, mensen, dieren en mutanten die geheel naar eigen inzicht zijn geschilderd.

Het schilderij over het verhaal ‘Oponthoud in Walsoorden’ is gemaakt in opdracht van de organisatie van de tentoonstelling van de Vlaamse schrijver. Lees hier het hele verhaal achter het schilderij op de website van Jan Jacobs. Lampo stierf op 12 juli 2006 op 85-jarige leeftijd. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de bezoekuren van de bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!