Tegenbegroting van de begroting 2014

De fracties van ChristenUnie/SGP, GroenLinks en de Verenigde Senioren Partij (VSP) hebben na het verschijnen van de begroting 2014 van de gemeente Nieuwegein de handen ineen geslagen en hebben gezamenlijk een tegenbegroting in elkaar gezet die zij bij de algemene beschouwingen op 6 november aanstaande als amendement in zullen dienen.

De drie partijen zijn geschrokken van het gebrek aan visie die in de voorgestelde begroting van het college van burgemeester en wethouders naar voren komt. De partijen vinden dat er geen duidelijke keuzes zijn gemaakt en dat er gewoon met een grote kaasschaaf is gewerkt.

Martin Monrooij van de ChristenUnie/SGP verwoordt het zo: “Wij hadden verwacht dat het college duidelijke keuzes zou maken bij de bezuinigingen. Welke voorzieningen willen we nog wel of niet binnen de grenzen van de gemeente Nieuwegein? Welk lastenniveau hoort daar bij? Nu liggen er voorstellen die nauwelijks onderbouwd zijn en die het volgende college volledig mag oplossen. En dat terwijl het huidige college zegt dat ze niet over hun graf heen willen reageren. Die redenering klopt dus niet. Het nieuwe college zal in 2014 hard aan het werk moeten gaan.”

De tegenbegroting van de drie partijen schrapt een groot deel van de geplande bezuinigingen op zwembad Merwestein, de drie musea, onderhoud in de stad en op verschillende subsidies.

De partijen zullen hun tegen begroting met alle cijfers tijdens de raadsvergadering van 6 november indienen. De partijen komen met alternatieve bezuinigingen en roepen de raad op om straks aan het nieuwe college te vragen om met een duidelijke visie op de stad te komen en die visie van een financiële onderbouwing te voorzien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren