Surinaamse senioren bezoeken Infocentrum Binnenstad

Op maandag 23 maart brachten ruim 25 Surinaamse senioren uit Nieuwegein een bezoek aan het Infocentrum Binnenstad. Sedert een aantal jaren organiseert stichting Aurat activiteiten voor de ouderen in het MCCN gebouw in fort Vreeswijk.

Doel van dit project is om ouderen de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten, te voorzien van informatie over relevante onderwerpen zoals WMO en de verschillende voorzieningen in Nieuwegein. Vandaar het initiatief van CDA raadslid Radj Ramcharan en CDA-lid Hans Wilbrink voor een kennismakingsbezoek aan het Infocentrum Binnenstad. Vanuit de gemeente werd alle medewerking verleend door mevrouw Marjolein van Veenendaal van bureau Communicatie Binnenstad.

Wethouder Carla Breuer maakte ook tijd om aanwezig te zijn en antwoord te geven op vragen over de culturele voorzieningen van een Nieuwe Binnenstad. De senioren kregen een presentatie van mevrouw Butterhoff, gebiedsmanager van projectbureau Binnenstad. Veel werd duidelijker en gevisualiseerd met aantal beelden en foto’s. Tevens werden er vragen gesteld over het maatschappelijke centrum in het nieuwe stadhuis.

En natuurlijk kwam ook verhoging van de parkeertarieven aanbod. Veel ouderen zijn bang dat het parkeren onbetaalbaar gaat worden. Redelijk aantal van de ouderen zijn afhankelijk van een auto, maar ook werd duidelijk dat er vanuit het stadscentrum goede verbindingen voor het openbaar vervoer worden gerealiseerd. Verder werd ook ingegaan op de aanbod van betaalbare seniorenwoningen in het binnenstad. Deze informatieve middag werd afgesloten met een korte rondleiding door het infocentrum.

Met vriendelijke groet,

Radj Ramcharan

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk