Stroomstoring in Batau Zuid en Jutphaas treft bijna 12.500 huishoudens

In Nieuwegein zaten woensdagavond 24 april bijna 12.500 huizen in het donker. Dat kwam door een stroomstoring die rond 21.15 uur ontstond. De storing trof vooral huishoudens in de wijk Batau Zuid en Jutphaas. Stedin, verantwoordelijk voor de stroom in de wijk, laat onze redactie weten dat 2468 huishoudens in Batau Zuid last hadden van de stroomstoring en een kleine 10.00 huishoudens in Jutphaas.

Stedin heeft direct na de melding monteurs de weg opgestuurd om op zoek te gaan naar de oorzaak van het euvel en om dit zo snel mogelijk te repareren. Rond 22.30 uur was het probleem opgelost voor de wijk Batau Zuid. Het zou gaan om een defecte kabel. Stedin laat weten dat als er schade is ontstaan door de storing dat dit gemeld kan worden bij het bedrijf. Ook is het goed eerst de verzekering in te lichten. De oorzaak van de stroomstoring in Jutphaas is onbekend, wel laat Stedin weten dat deze storing om 23.36 uur verholpen is.

Stedin: ‘Heeft u door een storing in het elektriciteits- of gasnet langere tijd geen stroom of gas? Dat vinden we erg vervelend. Voor het ongemak dat u ervaart, krijgt u mogelijk een vergoeding. Lees hier of u er recht op heeft en hoe u de vergoeding krijgt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk