Stichting Fluenta en de VCNS fuseren

Fluenta (Stichting voor Protestants-Christelijk Onderwijs) en de VCNS (Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs) fuseren met ingang van 1 januari 2015. De nieuwe organisatie bestaat uit 15 basisscholen met totaal 23 locaties in Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Vianen en 1 school voor speciaal basisonderwijs in Vianen.

Al in 2013 zijn de voorbereidingen voor deze fusie gestart. Het Ministerie van Onderwijs heeft de fusie goedgekeurd. Daarmee is de laatste stap genomen en gaan beide organisaties vanaf 1 januari 2015 samen verder onder de naam Stichting Fluenta.

Stichting Fluenta en de VCNS zijn natuurlijke partners. Beide organisaties bieden protestants-christelijk onderwijs. De fusie heeft door schaalvergroting veel voordelen op het gebied van onderwijs, personeel en financiën. Jan Spier, bestuurder van de VCNS en Matthijs Wesseloo, college van bestuur van Fluenta: ‘’Het belangrijkste voor ons is dat de kinderen met plezier naar onze scholen gaan, waar ze kwalitatief goed onderwijs krijgen. Door de fusie blijft er uiteindelijk meer geld over voor het daadwerkelijke onderwijs. De ouders en leerlingen zullen verder weinig merken van de fusie.’’

Samen hebben de scholen het motto bepaald voor de komende jaren. Dit staat beschreven in het Koersplan. Het motto is: ‘Geloof in de toekomst’. Jan Spier en Matthijs Wesseloo geloven in een sterke toekomst. ‘’Onze kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de kinderen en in het protestants-christelijk onderwijs dat wij aanbieden in de regio.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren