Katern

Voordelen van bijleren en zelfontwikkeling in de zomer

Waarom is de zomer de ideale tijd om jezelf bij te scholen of te ontwikkelen? Wel, eerst en vooral het is altijd een goed moment om jezelf te verbeteren! Waarom de zomer dan toch een streepje voorheeft? Omdat je ten eerste meer vrije tijd hebt. In de zomer hebben de meeste bedrijven het namelijk iets rustiger. Bovendien is dit ook de periode dat de meeste onder ons hun jaarlijkse vakantie hebben. Ten tweede heb je in de zomer ook meer energie door het overvloedige zonlicht en de lange dagen.

Dus waarom deze kostbare momenten niet optimaal benutten door jezelf bij te scholen? We weten allemaal dat ontspanning belangrijk is, en ik wil zeker niet voorstellen om jezelf de hele dag op te sluiten en te studeren. Maar met kleine krachtinspanningen kom je al een heel eind. Dus stap uit je comfortzone en leer vandaag nog iets nieuws!

Hoe pak je dit aan?
Het aantal mogelijkheden om jezelf bij te scholen is vandaag de dag eindeloos. Je zou old school een boek kunnen lezen. Of je inschrijven voor een cursus. Maar omdat deze opties toch alweer snel als een hoop werk klinken is het interessant om ook naar eenvoudige online oplossingen te kijken.

Ik som er drie op
Ten eerste zou ik het willen hebben over Khan academy. Een redelijk bekende en gratis optie. Nu, het initiatief is gratis en dat betekend natuurlijk ook nadelen. Zo is zeker de Nederlandstalige content voornamelijk ontworpen voor kinderen en jonge tieners. Als je overschakelt naar het Engels, verruimt het aanbod wel. Maar ook dan blijft het relatief beperkt en bedoeld voor jongeren.

Tijd om uit te kijken naar een alternatief voor professionals zoals jij en ik. Een voorbeeld hiervan is MyCademy.com. Deze website is gericht op bedrijven en hun werknemers. De website koopt grote hoeveelheden uiteenlopende trainingen aan. Deze worden vervolgens centraal georganiseerd, aangeboden en met korting gefactureerd.

Een laatste voorbeeld dat ik wil geven is Duolingo. Dit alleen maar gericht op het leren van talen. De app beschikt over een speelse vormgeving en een puntensysteem. Hierdoor voelt het alsof je een spelletje aan het spelen bent terwijl je toch echte communicatievaardigheden leert.

Samengevat kunnen we dus stellen dat de zomer de perfecte tijd is om jezelf bij te scholen en dat de (online) mogelijkheden daartoe eindeloos zijn.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk