Nationale Diabetes Challenge weer van start

Ook dit jaar zal er weer gewandeld worden tijdens de Nationale Diabetes Challenge. Sinds een aantal jaar heeft de Bas van de Goor Foundation (BvdGF ) het initiatief genomen om mensen met (een verhoogd risico) op diabetes te helpen de regie over hun gezondheid in eigen hand te nemen. Door middel van begeleide wandelingen gaan de deelnemers met elkaar aan de slag om in beweging te komen. Een wandelprogramma voor iedereen met en zonder diabetes om op een laagdrempelige manier aan een gezonde leefstijl te werken.

Wekelijks wordt er op maandagavond om 19.00 uur gewandeld, onder begeleiding van een wandeltrainer van Atletiekvereniging Atverni uit Nieuwegein. Hierbij wordt uiteraard gewandeld volgens de Coronamaatregelen van dat moment. Vanaf maandag 25 mei zal er in 20 weken toegewerkt worden naar de afsluitende Challenge week van 19 tot en met 24 september 2022.

Voldoende bewegen is het nieuwe normaal. Daarom staan de vijf gezondheidscentra (Zorgplein Zuid, Gezondheidscentrum de Schans, Gezondheidscentrum de Roerdomp, Het EMC Nieuwegein en Zorgplein Galecopperboog) en SportID Nieuwegein weer klaar om een mooi wandelfeest te maken. ‘Op deze manier werken we samen aan een gezondere leefstijl. Gaat u de uitdaging met ons aan?’ Kijk hier voor meer informatie of als u zich wilt inschrijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren