Steun voor invoering Nieuwegeins jongerenlintje

Jongere inwoners van Nieuwegein die zich vrijwillig inzetten voor de lokale gemeenschap kunnen voortaan in aanmerking komen voor een plaatselijke onderscheiding. Een initiatiefvoorstel van het CDA voor het instellen van een Nieuwegeins jongerenlintje is woensdag met grote meerderheid door de gemeenteraad aangenomen.

Volgens het CDA vormt het jongerenlintje een goede aanvulling op het bestaande palet aan lokale onderscheidingen dat op volwassenen gericht is. Het CDA vindt dat Nieuwegein met een lokale onderscheiding voor de jongere inwoners laat zien dat ze de maatschappelijke inspanningen waardeert en dat ook letterlijk zichtbaar maakt.

Na het vaststellen van de verordening door de gemeenteraad is volgens initiatiefnemer Roelof de Wild van het CDA nu de samenleving aan zet. ‘Die kan jongeren gaan voordragen’ aldus de Wild.

Scholen, wijknetwerken, vrijwilligersorganisaties en inwoners kunnen jongeren tot 21 jaar voordragen voor een jongerenlintje. Voorwaarde is dat zij zich geruime tijd op een bijzondere, onbaatzuchtige en verdienstelijke wijze hebben ingezet voor Nieuwegein of de kwaliteit van leven van een ander. Een jury beoordeelt vervolgens de verzoeken en doet een voordracht aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk