Stationsgebied Nieuwegein moet hoogwaardig OV knooppunt worden

Het stationsgebied in Nieuwegein moet een hoogwaardig OV knooppunt worden. Maar hoe kunnen tram en bus een bijdrage leveren aan de plannen voor City Nieuwegein? Provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein zien kansen en kijken er samen naar. Dinsdagmorgen 15 mei jl. werden medewerkers van de provincie wegwijs gemaakt in het gebied en in de ambities voor City Nieuwegein.

Ron van Dopperen van de Provincie laat ons weten: ‘De provincie gaat in de zomer van 2020 de trambaan vernieuwen in Nieuwegein-Zuid. Daarbij worden ook alle haltes aangepast aan de komst van nieuwe, langere lagevloer trams. Dit alles heeft gevolgen voor de halte Nieuwegein-Centrum. We kijken daarbij ook naar het totale openbaar vervoer en de plek van het tram- en busstation. Er wordt onderzocht of tram- en busstation te combineren zijn. Daarin zit dus de kans. Eén van de varianten is verplaatsing van het busstation van de Erfstede naar de overzijde van het tramtracé.’

Voor de zomervakantie wil de Provincie Utrecht met de gemeente Nieuwegein tot een principebesluit komen hoe de OV knoop gerealiseerd kan worden binnen de gebiedsontwikkeling van Nieuwegein-City.

Medewerkers van de Provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein bij de tramhalte op City

One thought on “Stationsgebied Nieuwegein moet hoogwaardig OV knooppunt worden

  1. wimutrecht

    Volgens mij kan de enige ambitie van deze nog zelfstandige buitenwijk zijn, zelfstandigheid opheffen en zo snel als mogelijk zich nestelen onder de vleugels van moeder (vader mag ook) Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!