Start proef papiercontainers bij scholen

RMN start met de invoering van minicontainers voor de inzameling van papier en karton in opdracht van de gemeente Nieuwegein. Te beginnen met een proef in de wijken waar de inzameling werd verzorgd door basisscholen De Schouw, Uniq en voormalige school De Klimop. Vanaf 19 november worden de benodigde papiercontainers uitgezet in de betreffende proefwijken. De betreffende inwoners ontvangen hierover een brief. Inwoners uit de proefwijk kunnen vanaf dat moment geen papier meer in dozen of gebundeld aanbieden. De papiercontainers worden 1x per 4 weken geleegd. In de zomervakantieperiode wordt de proef geëvalueerd en zal worden bepaald op welke wijze de papierinzameling met minicontainers wordt ingevoerd in geheel Nieuwegein.

Gemiddeld verdwijnt er per inwoner nog bijna 30 kg oud papier en karton in het restafval. Oud papier en karton zijn herbruikbare materialen, die maar liefst 5 tot 7 keer hergebruikt kunnen worden om er nieuw papier en karton van te maken en dat bespaart bomen en energie. Door deze toepassingen heeft oud papier en karton in de huidige markt ook een positieve economische waarde.

De landelijke ervaringen zijn dat een huishouden met een papiercontainer minder moeite hoeft te doen om het papier/karton apart te houden van het restafval. Zowel het inzamelresultaat, de kwaliteit van het oud papier/karton, de kwaliteit van de openbare ruimte (wegwaaien papier) als de kwaliteit van de inzameling verbeteren hierdoor. De containers worden machinaal geleegd en daarna naar een papierverwerkingsbedrijf getransporteerd. De privacy van de inwoners is dus gewaarborgd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk