Start Community Art in Fokkesteeg

Na alle voorbereidingen van kunstenares Carin Sleurink uit Nieuwegein start de Community Art in Fokkesteeg nu echt! De officiële start is woensdag 29 mei om 11.30 uur aan de Rapenburgerschans.

Kunstenares Carin Sleurink vult woensdag met leerlingen van basisschool De Schouw de eerste vlakken in van de polygoontekening van ‘Annabel’. De afgelopen weken zette Carin de eerste hulplijnen op de muur aan de zijkant van de Albert Heijn. Nu is het de beurt aan de 30 vrijwilligers uit de buurt die zij tijdens haar buurtcampings op zaterdagmiddag heeft verzameld. Zij gaan alle vakjes kleur geven zodat het echte ‘community art’ wordt.

Samen met leerlingen van De Schouw tekende Carin het verhaal van Nieuwegein. Die tekeningen worden verwerkt tot een geanimeerd verhaal dat straks te zien is op het scherm in de muurschildering van ‘Opa’, aan de overkant. Dit project start als de betrokken VVE’s akkoord geven.

Carin: ‘We beschilderen aan de kant van de Albert Heijn drie muren. Op de middelste muur komt de “Annabel” schildering en op de twee muren ernaast zal er een polygon variant komen. Op deze twee muren hebben we per muur ook drie grote lijsten in het kunstwerk verwerkt, waar verschillende kunstenaars hun eigen werk in kunnen tekenen. Dit zijn dus in totaal dus zes lijsten. Op dit moment is er al één kunstenaar met twee lijsten actief. Dhr Sapin uit Congo maakt prachtige gekleurde en vrolijke kunstwerken, welke goed aansluiten bij de rest van het thema. Ook de leerlingen van de basisschool De schouw zullen één of twee lijsten inschilderen, waarbij ze hun handen zullen overtrekken en inkleuren met vrolijke kleuren. De overige lijsten zijn nog beschikbaar, voor een ieder die hier interesse in heeft.’

Buurtbewoners kozen het ontwerp van Carin tijdens een pitchavond op 18 maart als beste van drie  voorstellen. Carin schilderde al eerder samen met buurtbewoners. Het resultaat daarvan is te zien aan de Koetsdrift in de Rijtuigenbuurt: een huizenhoge ekster.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk