Portret van de week: ‘Wie beschilderd daar een muur in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Carin Sleurink.

Arend Bloemink: ‘Nog niet eerder heb ik zo veel moeite moeten doen om een afspraak te maken met een Portret Van De Week. De schrijvende pers kwam langs. De TV kwam langs. De radio, fotografen voor van alles en nog veel meer. Enzovoorts. Dát had ze allemaal niet voorzien. De wethouder gaf het startsein. En aanstaande dinsdag komt de burgemeester voor de feestelijke ‘onthulling’. Maar al die extra, al die tijdrovende aandacht, nee, dát had ze níet voorzien. Dus ben ik, namens pen.nl, wellicht de allerlaatste die haar komt storen… Ze? Haar? Wie dan…?’

‘Wie dan? Het Portret Van Deze Week is Carin, Carin Sleurink!’

‘De meest gefilmde, de meest gefotografeerde, de meest beschreven, de meest geïnterviewde Nieuwegeinse is deze zomer ongetwijfeld Carin Sleurink. De vrouw die de decoratie op een van de zijmuren van een huizenrij aan de Koetsdrift ontwierp. En onder wiens bezielende leiding deze decoratie nu op deze muur wordt aangebracht. Drie lange weken en nog wat extra dagen werken buurtbewoners samen met Carin in weer en (veel) wind. Elke ochtend. Elke middag. Elke avond de steiger op om te schilderen… Moe, doodop, gewond, ‘gewoon’ doorgaan…’

‘Wanneer ík Carin kom fotograferen, komt er een drietal buurtbewoonsters met haar mee. Het groepje is voorzien van koffie, thee, koekjes en een grote hoeveelheid verfspullen. Wát een klus! Wat een gezelligheid! Wát een prachtwerk!’

Maak middels de onderstaande foto’s en antwoorden die Carin Sleurink op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met haar.

Wie ben je ?
Hoi ik ben Carin Sleurink 40 jaar en moeder van een tweeling van 10 Benjamin en Michael.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
In mijn dagelijkse leven geef ik Photoshop, Illustrator en Indesign lessen bij Creative College in Amersfoort. Dit doe ik drie dagen per week. Daarbuiten geef ik ook wel eens instructies voor Adobe en ben ik vaak bezig met persoonlijk kunst en design projecten. Een van de projecten waar ik op dit moment druk mee bezig ben, is een Community art muurschildering in de rijtuigenbuurt (Bateau Zuid). Een erg leuk en inspirerend project om uit te mogen voeren.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Ik woon al vanaf mijn derde jaar in Nieuwegein. Eerst heb ik heel lang in Nieuwegein Zuid gewoond en pas sinds een paar jaar ben ik verhuisd naar de Batau in Nieuwegein Noord. Ik ken Nieuwegein dus door en door en via de vrijwillige brandweer waar ik 13 jaar bij heb gezeten, ken ik ook redelijk veel mensen die in Nieuwegein wonen. Dat is altijd fijn en prettig.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Ik vind het leuk om in Nieuwegein te wonen. Het ligt overal dicht bij en je vind bijna alles wat je zoekt in en rond Nieuwegein.

Ik had eerst een ietwat negatieve instelling van de wijk waar ik nu ben gaan wonen door de verhalen die er van te voren tegen me werden verteld, maar nu ik er een paar jaar woon heb ik fantastische contacten met meerdere buren en ervaar ik vooral daardoor veel gezelligheid.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Ik ben betrokken bij het Rijtuigenhuis in de Rijtuigenbuurt. Dat is een ontmoetingsplaats waar je met ondersteuning vanuit de gemeente met elkaar je dromen probeert te realiseren en de wijk gezelliger en leuker probeert te maken. Sinds de start zien we hier al de positieve uitwerking daar van. Toch denk ik dat dat nog veel meer ondersteund mag worden. Leuke initiatieven in de wijk die je buren dichter bij elkaar brengt en waar je allemaal door elkaar geïnspireerd raakt. Ook zou er voor de jeugd nog wel meer uitdagende plekken in Nieuwegein mogen worden opgezet. Ik denk dat Nieuwegein daar een gat heeft in de leeftijd, er zijn niet zo heel veel initiatieven op dat gebied.

Verder mis ik kleur en natuur in een aantal wijken. Daar staan zoveel woningen dicht op elkaar dat het groen verdwijnt en het een stenen uittaling krijgt.

2 thoughts on “Portret van de week: ‘Wie beschilderd daar een muur in Nieuwegein?’

  1. Marion

    Geweldig leuk artikel van een ontzettend fijn mens

  2. Vanessa

    Heel erg leuk om te zien dat familie van mij dit doet durft en kan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk