Stankoverlast in Nieuwegein door warm geworden tank in Alblasserdam

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) waarschuwt dat er een rubber- of gasachtige geur kan worden geroken in delen van de provincie Utrecht. In Nieuwegein is de stank al te ruiken in de wijk Galecop. Vooral Nieuwegein Noord heeft last van de stankoverlast.

De stankoverlast is afkomstig van een te warm geworden tank op een industrieterrein in Alblasserdam (Zuid-Holland). Vanwege de windrichting bereikt de stank ook de provincie Utrecht, wat tot veel telefoontjes bij de VRU en de politie Utrecht leidt. Ook op onze redactie en in de grote Buurtwhatsapp van Nieuwegein verschijnen veel meldingen.

Al eerder kreeg Nieuwegein te maken van stankoverlast uit Molenaarsgraaf. Op 27 september 2018 ontstond daar een grote brand in dat gebied (in dezelfde lijn met Alblasserdam). Ook toen werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden in Nieuwegein.

NL-ALERT
Vanwege de overlast is er ook een NL-alert verstuurd met het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid waarschuwt dat de overlast lang kan duren. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de inhoud van de tank. Zodra meer bekend is zullen we hier melding van maken.

Het gebied waar de stankoverlast kan worden waargenomen is in onderstaande tweet van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid te zien en loopt van Alblasserdam tot de stad Utrecht. Zie hieronder.

NOOT REDACTIE (10:15 uur)
Inmiddels is bekend geworden dat de stank geen schadelijke stoffen bevat. De stank is door de harde wind ook terecht gekomen in Harderwijk.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid waarschuwt dat de overlast lang kan duren. De tank is zo goed geïsoleerd dat deze lastig is te koelen. Het gaat om een versnellingsbakolie. Op 400 meter afstand van de tank wordt deze olie niet meer gemeten.

Beide veiligheidsregio’s melden dan ook dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Sportwedstrijden kunnen dan ook gewoon doorgaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren