Stankoverlast in Nieuwegein door brand in Molenaarsgraaf

In Nieuwegein vragen veel bewoners zich af wat de oorzaak is van de stank die donderdagmorgen te ruiken was. Op onze redactie kwamen veel telefoontjes binnen.

De Veiligheid Regio Utrecht laat onze redactie weten dat sinds vanmorgen een grote brand in Molenaarsgraaf (Zuid Holland) zo’n 45 kilometer van Nieuwegein heeft plaatsgevonden, en dat deze brandlucht, die te ruiken was in onze hele regio afkomstig was van deze brand, zo’n 45 kilometer van Nieuwegein.

De brand in het verpakkings- en verzendbedrijf in Molenaarsgraaf brak vanochtend uit en zorgde al snel voor een flinke rookpluim. Omwonenden ontvingen daarom een NL-Alert waarin werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook moesten boeren in de buurt hun vee in de stallen houden vanwege landende roetdeeltjes. Voor de inwoners van Nieuwegein is geen risico voor de gezondheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren