Speelnatuur installaties aangelegd langs de Lek

De afvoercapaciteit van de Lek bij Vianen, Nieuwegein, Houten en IJsselstein is niet groot genoeg om de grotere hoeveelheid water die de rivier in de toekomst te verwerken krijgt, veilig af te voeren. Het was daarom nodig de rivier meer ruimte te geven om de bewoners van dit rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Daarmee is begonnen in april 2014.

Door bij IJsselstein, Nieuwegein, Vianen en Houten aan zowel de noord- als de zuidkant van de Lek oevergeulen aan te leggen in de uiterwaarden, heeft de rivier inmiddels meer ruimte gekregen zoals bij Nieuwegein. Door de ruimte die de Lek heeft gekregen is het omliggende gebied beter beschermd tegen overstromingen. Bovendien krijgen de uiterwaarden een meer.

Het robuuste landschap dat door de ingrepen is ontstaan biedt goede mogelijkheden voor recreatie. Inmiddels zijn er enkele spannende speelnatuur installaties aangelegd langs de Lek bij Nieuwegein. Klik op de het fotocameraatjes hieronder voor enkele foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!