Eigenaar hennepkwekerij opgepakt

Maandag 5 maart werd op de Utrechthaven een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijf. De kwekerij bleek verstopt achter een ‘valse’ muur. Eerder maakte onze redactie daar al melding van.

Naar aanleiding van een anonieme melding over een mogelijke hennepkwekerij, deden agenten onderzoek in het pand op industriegebied Plettenburg Zuid. Binnen vonden zij een verborgen hennepkwekerij. De kwekerij zat achter een ‘valse’ muur die opgezet was. De ingang was verstopt door een kast ervoor te zetten.

In de verborgen ruimte stonden 515 hennepplanten die in beslag zijn genomen. Ook lag er al geoogste hennep van in totaal ruim 32 kilo. Ook dit is in beslag genomen. Na onderzoek kon een 36-jarige man uit Houten als verdachte worden aangehouden. Hij zit vast. Al het hennep en de apparatuur zijn vernietigd. De hennep is meer dan 100.000 euro waard.

De politie: ‘De verdachte heeft vermoedelijk veel geld verdiend aan de kwekerij en dit proberen wij altijd te ontnemen. Om die reden is alvast de auto van de verdachte afgesleept. Tevens is de woning van de verdachte doorzocht en daar werd nog een ploertendoder aangetroffen. De verdachte is over dit alles verhoord en het onderzoek is nog gaande.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren