Katern

SP in Nieuwegein wil dat de gemeente overlast rond kamerverhuur en splitsing aanpakt

De SP in Nieuwegein vraagt aandacht voor woonoverlast met rapport over kamerverhuur en splitsing. Begin februari overhandigde de SP in Nieuwegein een rapport: ’In de aap gelogeerd’ aan de verantwoordelijke wethouder Hans Adriani. Het rapport geeft een beeld van falend toezicht op kamerverhuur en splitsing. De gemeente Nieuwegein geeft openlijk toe niet te handhaven en de controle op brandveiligheid schiet tekort. Met het rapport in de hand vraagt de SP in Nieuwegein aan het college van burgemeester en wethouders om orde op zaken te stellen.

Het rapport is opgesteld door SP-lid Frans Mulder, woonachtig in de wijk Wijkersloot. Hij ging op onderzoek uit na ervaringen met overlast in zijn eigen straat. De overlast bestond uit parkeerdruk, geluidsoverlast en gebrek aan sociale controle. Leven zonder geluidsoverlast is onmogelijk in en stad als Nieuwegein, maar naar gelang het onderzoek werdt uitgebreid rees het vermoeden dat de gemeente nauwelijks toezicht houdt. Mulder: ‘De gemeente geeft openlijk toe dat ze bewust niet handhaven. Hiermee is een gedoogbeleid ontstaan’. Het handhaven kan de overlast terugdringen, zo vindt de SP in Nieuwegein.

Raadslid Frank van den Heuvel bood het rapport samen met Mulder aan. ‘Ik weet dat er grote behoefte is aan woonruimte, maar dat probleem lossen we niet op door de woonwijken over te belasten’, aldus van den Heuvel. Lees hier het gehele rapport. Binnenkort zal de partij een motie indienen om te zorgen dat de overlast wordt aangepakt.

SP Nieuwegein

Op de foto vlnr: Frans Mulder, Frank van den Heuvel en wethouder Hans Adriani

4 thoughts on “SP in Nieuwegein wil dat de gemeente overlast rond kamerverhuur en splitsing aanpakt

 1. Joehoe

  Er wordt door makelaars gewoon mee geadverteerd. Grote geld gaat weer voor de belangen van de burger.

  1. Frans Mulder

   Hallo Joehoe,

   Dit is mij (schrijver van het rapport) bekend. Ik heb zelfs kunnen voorkomen dat een woning als beleggingsobject werd verkocht. Want zo stond deze te koop aangeboden door Dak Woningbeleggingen.
   Maar bedankt voor het meedenken.

 2. Linda

  Vergeet 1 heel belangrijk aspect niet; criminelen en pedofielen kunnen hier nu dus zich ongemerkt (nagenoeg anoniem) vestigen…..met alle risico’s van dien. Niet handhaven is schuldig maken en meewerken aan de gevaarlijke situatie die hierdoor voor kinderen ontstaat.

 3. Frans Mulder

  Linda,

  Bedankt voor je bericht. Van alle negatieve zaken die ik heb kunnen bedenken had ik deze nog niet bedacht.
  Morgen, maandag 4 maart is er een vervolg raadsvergadering. Door de SP wordt dan een motie ingediend. Jouw opmerkingen zal ik per direct doorgeven aan het raadslid dat hierover gaat. Misschien neemt hij het nog mee in zijn betoog.

  Groet,
  Frans Mulder

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren