Katern

SP in Nieuwegein wil dat de gemeente overlast rond kamerverhuur en splitsing aanpakt

De SP in Nieuwegein vraagt aandacht voor woonoverlast met rapport over kamerverhuur en splitsing. Deze week overhandigde de SP in Nieuwegein een rapport: ’In de aap gelogeerd’ aan de verantwoordelijke wethouder Hans Adriani. Het rapport geeft een beeld van falend toezicht op kamerverhuur en splitsing. De gemeente Nieuwegein geeft openlijk toe niet te handhaven en de controle op brandveiligheid schiet tekort. Met het rapport in de hand vraagt de SP in Nieuwegein aan het college van burgemeester en wethouders om orde op zaken te stellen.

Het rapport is opgesteld door SP-lid Frans Mulder, woonachtig in de wijk Wijkersloot. Hij ging op onderzoek uit na ervaringen met overlast in zijn eigen straat. De overlast bestond uit parkeerdruk, geluidsoverlast en gebrek aan sociale controle. Het onderzoek breidde zich steeds meer uit en het vermoeden begon te rijzen dat de gemeente nauwelijks toezicht houdt. Mulder: ‘De gemeente geeft openlijk toe dat ze bewust niet handhaven. Hiermee is een gedoogbeleid ontstaan’.

Raadslid Frank van den Heuvel bood het rapport samen met Mulder aan. ‘Ik weet dat er grote behoefte is aan woonruimte, maar dat probleem lossen we niet op door de woonwijken over te belasten’, aldus van den Heuvel.

Later deze maand zal de SP een motie indienen om het college aan te sporen werk te maken van de misstanden. Lees hier het gehele rapport.

SP Nieuwegein

Op de foto vlnr: Frans Mulder, Frank van den Heuvel en wethouder Hans Adriani

One thought on “SP in Nieuwegein wil dat de gemeente overlast rond kamerverhuur en splitsing aanpakt

  1. Joehoe

    Er wordt door makelaars gewoon mee geadverteerd. Grote geld gaat weer voor de belangen van de burger.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren


%d bloggers liken dit: