Solar Boat ondanks tegenslag te water gelaten in Monaco

Ondanks de tegenslagen voor het solarboot-team van de TU Delft, is de Solar Boat afgelopen donderdag te water gelaten in Monaco en zijn diverse tests succesvol afgesloten. Het team, met de Nieuwegeiner Max Bouwmeesters, neemt aankomende zaterdag deel aan The Offshore Challenge, het Wereldkampioenschap voor zonneboten.

Na het verliezen van de vleugel in het IJsselmeer moest het solarboot-team van Max Bouwmeesters uit Nieuwegein zich weer herpakken. En kijkend naar de sfeer in de Yachtclub van Monaco, waar het WK wordt gehouden, is dat zeker gelukt. ‘Het is een indrukwekkend evenement met deelnemers uit de hele wereld. Zo zagen we een delegatie uit België, Duitsland maar zelfs ook Indonesië’ aldus Paula van Elst die voor ons is afgereisd naar Monaco.

Het team van Max zocht dit jaar een nieuwe uitdaging en doet daarom voor de eerste maal mee aan de off shore klasse. Zaterdag 6 juli aanstaande zullen de boten een race houden tussen Monaco (F) en Ventimiglia (I). ’s Avonds wordt dan bekend gemaakt wie heeft gewonnen. ‘Ook zonder de vleugels maakt de TU Delft veel kans op de overwinning’ aldus Paula van Elst, de moeder van Max Bouwmeesters.

Max Bouwmeesters met Laura Dekker tijdens de doop van de Solar Boat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk