Katern

Terugblik op de raadsvergadering van 18 februari 2016

Vragenhalfuurtje
Tijdens het vragenhalfuurtje zijn vragen gesteld over de sluiting van de winkels van V&D en welke effecten dat mogelijk heeft voor het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein. Ook zijn er vragen gesteld over de stadsverwarming.

Zienswijze kadernota Veiligheidsregio Utrecht
De raad heeft een zienswijze naar voren gebracht ten aanzien van de kadernota voor de begroting 2017 van de Veiligheidsregio Utrecht. Het voorstel van het college om in de zienswijze op te ne-men de jeugdbrandweer niet te collectiviseren, is door de raad niet overgenomen. De motie om het college te ver-zoeken de mogelijkheden van een jeugdbrandweer te onderzoeken (zonder kosten) is aangenomen. De motie om het college te verzoeken in overleg te gaan met betrokken partijen over opleidingen voor de brandweer, is verworpen.

Moties openbaar vervoer
De raad heeft diverse moties besproken over het openbaar vervoer naar aanlei-ding van het vervoersplan 2016. Een motie waarin het college wordt ver-zocht om de provincie Utrecht op te roepen eigen middelen vrij te maken om verdere groei van het openbaar vervoer te faciliteren, is aangenomen. De motie om het college op te roepen in de zienswijze aan te geven ernstige bezwaren te hebben tegen het opheffen van de diverse verbindingen met Nieuwegein centrum voor Blokhoeve, en hiervoor alternatieven te zoeken, is ook aangenomen.

Ten slotte heeft de raad nog een motie aangenomen waarin het college wordt verzocht in haar zienswijze aan te geven ernstige bezwaren te hebben tegen het verleggen van lijn 48. De raad heeft een motie verworpen waarin het college verzocht wordt betrokkenen op de hoogte te stellen van een eerder genomen raadsbesluit over de emissie-eisen van het ingezette materieel OV-vervoer. Het college heeft wel toegezegd het raadsbesluit te zullen toezenden aan de provincie en de concessiehouder.

Benoeming voorzitter en leden commissie voortgangsgesprekken burgemeester en gemeenteraad
De raad heeft de voorzitter en de leden benoemd van de commissie die namens de gemeenteraad de voortgangsge-sprekken met de burgemeester voert.

Hamerstukken
De raad heeft besloten een zienswijze in te dienen op de kadernota 2017 van de GGD regio Utrecht. De raad geeft het college onder voorwaarden toestemming in te stemmen met de wijzigde gemeenschappelijke regeling GGD regio Utrecht. De raad maakt geen opmerkingen kenbaar ten aanzien van het Ontwerpbeleidsplan 2016-2019 van de Veiligheidsregio Utrecht. De raad heeft besluiten genomen over de financiële gelijkstelling onderwijs en het onder-houd schoolgebouwen en schoolbuurtpleinen.

Ten slotte heeft de raad de nota ruimtelijke kwaliteit vastgesteld. Een motie om het college te verzoeken een plan van aanpak op te stellen voor de invoering van de nieuwe omgevingswet en met een voorstel te komen voor het instellen van een adviescommissie of omvorming van de huidige monumentencommissie, is daarbij aangenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk