Solarboot team met Max Bouwmeesters toch naar Monaco

Ondanks de tegenslagen voor het solarboot team van de TU Delft, is de Nieuwegeinse Max Bouwmeesters dit weekend toch met zijn team afgereisd naar Monaco. Daar neemt het team van 2 tot 6 juli deel aan het WK voor solarboten. Voor De Digitale Stad Nieuwegein zal Paula van Elst aankomende dinsdag afreizen naar Monaco om verslag te doen.

30 km per uur
“De eerder verloren vleugel van de boot, is helaas niet meer teruggevonden”, vertelt Max. “Er is begin deze week gedoken en er is sonarapparatuur ingezet, helaas zonder resultaat. En de productietijd voor een nieuwe vleugel is zo’n drie weken, dus deze is niet op tijd klaar voor Monaco. Hopelijk kan deze wel worden ingezet als we later deze maand de oversteek maken tussen Dover en Calais. Door het ontbreken van de vleugel, kunnen wij bij hogere snelheid nu niet vliegen, dus Wereldkampioen worden in de Monaco Solar & Energy Boat Challenge Offshore Class wordt moeilijk. Maar niet onmogelijk, want ook zonder vleugels kan de boot zo’n 30 km per uur gaan. Maar we blijven natuurlijk ons best doen.”

Max Bouwmeesters

Parade
Het programma in Monaco zal donderdag 4 juli begnnen met een parade van alle deelnemende zonneboten. Vervolgens gaan de boten voor het eerst de open zee bij Monaco op. Vrijdag 5 juli zijn de wedstrijden, waarbij gekeken wordt naar het uithoudingsvermogen van de boot en vervolgens de snelheid van de boot. Zaterdag 6 juli aanstaande zullen de boten een race houden tussen Monaco (F) en Ventimiglia (I). ’s Avonds wordt dan bekend gemaakt wie heeft gewonnen.

Studententeam wil wereldrecord zetten
Het TU Delft Solar Boat Team 2019 bestaat uit 28 studenten die proberen de zeevaart te verduurzamen. In het verleden nam het team deel aan races op binnenwateren, maar de race in juli zal de eerste op open zee zijn.

Na de race wil het team eind juli een wereldrecordpoging doen met de boot. Ze willen dan zo snel mogelijk het Kanaal overvaren van het Franse Calais naar het Engelse Dover. Het team gaat onderzoeken of het voor die tijd nieuwe vleugels kan maken. Deze zouden niet nodig zijn voor de recordpoging, maar wel wenselijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren