Katern

Slagboominstallatie blijft nog uit vanwege leveringsproblemen

Vanwege vertraging met leverantie uit het buitenland met onderdelen voor de slagboominstallatie bij de tramovergang Symfonielaan met de Harmonielaan is er momenteel helaas nog geen definitieve uitvoeringsplanning’ dat laat Ron van Dopperen van de Provincie Utrecht weten. ‘Zodra alle onderdelen binnen zijn, zullen we hiermee aan de slag gaan’ aldus van Dopperen.

Van Dopperen: ‘Zoals het er nu uitziet, verwachten we dat we dit werk deze zomer gaan uitvoeren. De aannemer is al wel geregeld en zoals eerder gecommuniceerd is de gemeente hier al begonnen met aanpassingen van de fietspaden op deze kruising.’ Deze werkzaamheden zijn inmiddels af.

Totdat de slagboominstallatie in bedrijf is gesteld, zal de tramovergang bij de halte Zuilenstein beveiligd blijven met verkeerslichten.

Na veel incidenten toch slagbomen
De gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht hebben eerder besloten de tramovergang toch te beveiligen. Er vonden veel ongelukken plaats, zelfs met dodelijke afloop. Op aandringen van de ouders van de toen 18-jarige Sam van Oostveen die op 11 mei 2020 overleed, nadat hij met zijn scooter onder de tram kwam, zwichtte de provincie en de gemeente Nieuwegein. Ook in 2013 kwam even verderop een scooterrijder onder de tram.

De kruising wordt nu beveiligd met verkeerslichten. Zolang de slagbomen nog niet zijn geplaatst, blijft deze kruising beveiligd met verkeerslichten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk