Schuldpreventie onder scholieren

De gemeente Nieuwegein maakt werk van financiële bewustwording onder jongeren. Tweedejaars leerlingen van het Anna van Rijn College kregen maandag 5 september tijdens een lesuur de voorstelling Uitv€rkocht aangeboden. Een uitvoering met een aansprekend verhaal, muziek, dans, zang en filmpjes over omgaan met geld. Medewerkers van de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente verzorgden na de voorstelling een voorlichtingsles. Scholieren werden aan het denken gezet over sparen, lenen, verleidingen via (internet)reclames en schulden.

Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat juist jongeren, vaker dan anderen, in de financiële problemen komen. Verleidingen om met de laatste trends mee te doen, maken dat jongeren veel geld uitgeven en gemakkelijk lenen. Theatergroep KlasseKunst stelde in hun optreden dan ook centraal dat het belangrijk is om keuzes te maken in wat je koopt. Daarbij klonk het devies ´eerst sparen dan geld uitgeven´ door de voorstelling heen. Medewerkers van de afdeling Schuldhulpverlening organiseerden een verdiepingsles om met de leerlingen te werken aan preventie van schulden.

Gemeente Nieuwegein ziet schuldpreventie als onderdeel van haar integrale schuldhulpverlening. Het doel hiervan is om te voorkomen dat mensen in financiële problemen terechtkomen. ´Door te investeren in financiële bewustwording en vaardigheden onder jongeren helpen we hen om eigen verantwoordelijkheid te nemen en verstandig om te gaan met geld´, aldus wethouder Wouter Kolff van Sociale Zaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk