Scholen Robijn dicht om te staken 6 maart

Het bestuur van stichting Robijn voor regionaal openbaar basisonderwijs in IJsselstein en Nieuwegein heeft besloten de schooldeuren van alle locaties op de stakingsdag te sluiten. Voor Nieuwegein zijn het de scholen: De Krullevaar, De Schakel, De Toonladder, De Veldrakker, De Meander, Daltonschool UniQ, Jenaplanschool De Zuiderkroon en ZieZo. Komen ouders/verzorgers in de problemen qua opvang zorgen de scholen wel voor opvang die dag.

“We snappen dat er in deze tijd bezuinigd moet worden,” zegt Ed Booms, clusterdirecteur onderwijs & organisatie van Robijn, “maar meteen bij de invoering van iets gaan bezuinigen, namelijk passend onderwijs, en wél een pilot starten waarvan je niet weet of het werkt (de prestatiebeloning), dat kan toch niet de bedoeling zijn. Je gaat toch ook geen huis bouwen en tijdens de bouw de fundering weghalen?”

“Ik betreur het dat zo weinig besturen de deuren sluiten om een statement te maken, en het maar aan het individu overlaten,” zegt Booms. Hij geeft toe dat het lastig is voor leraren om te gaan staken. Ze willen hun kinderen niet in de steek laten. En juist daarom is het nodig om nu een vuist te maken. “Door de bezuinigingen krijgen kinderen niet waar ze recht op hebben en wat ze verdienen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk