‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Elke week is het weer een kwestie van wikken en wegen: wat zal ik nu weer eens laten zien? Zo kom ik vanzelf bij de wikkes terecht, kleine planten met kleurige vlinderbloempjes die zich aan andere planten omhooghouden met behulp van grijpgrage “draden”. Deze keer de voederwikke.

Udo: ‘Als u al in april langs een ruige berm wandelt, of langs een in Nieuwegein zeldzaam ruig veldje, dan gloort tussen de opschietende planten vaak al de voederwikke. Het is de vroegst bloeiende wikke, met paarsroze, kleine bloempjes die wel willen opvallen tussen al dat frisse groen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren