Scholen doen mee om kiezers naar de stembus te lokken

Iedereen die wil stemmen is woensdag 21 maart van 07.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom in het gezelligste stemlokaal van Nieuwegein, zo laat de Montessorischool De Vleugel aan het Mozartplantsoen in de wijk Zuilenstein onze redactie weten. Leerlingen, leerkrachten, ouders en directie geven deze dag ook gelijk een kijkje in de keuken. Dit tussen 09,00 uur en 12.00 uur.

Aangenaam
Onder het genot van een warme kop koffie of thee en zelf gebakken koekjes ontvangen leerlingen, leerkrachten en ouders alle bezoekers hartelijk in de sfeervol door leerlingen aangeklede schoolruimte van de Vleugel. Een ontmoetingsplek in de wijk die het nuttige met het gezellige verenigd.

Maatschappelijke verantwoordelijk
Iedereen die stemt, neemt zichzelf serieus en maakt zich medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Nieuwegein. Dat sluit goed aan bij wat Montessori haar leerlingen leert: maatschappelijke verantwoordelijk zijn. Kinderen leren vanaf de eerste groep al verantwoordelijkheid dragen voor henzelf, maar ook voor de andere kinderen in de klas. En ze worden gestimuleerd om kritisch te durven zijn. Want ieders mening telt en iedereen doet ertoe. Naast het stemmen kunnen bezoekers ook van gedachten wisselen met leerlingen, leerkrachten en de directie over de Montessori-visie, kennis maken met het daarbij horende inspirerend lesmateriaal of een rondleiding door de school krijgen.

Makkelijk
De Vleugel biedt samen met BSO de Vleugel ter plekke tijdens de schooluren ouders met kinderen gratis kinderopvang aan. Zo is het voor iedereen makkelijker om te stemmen. Ook kunt u deze dag uw wensen voor uw wijk uitspreken. De Vleugel zorgt dat deze bij de nieuwe Gemeenteraad terecht komen. Zo laat iedereen dubbel zijn of haar stem horen.

Montessorischool De Vleugel
Montessorischool De Vleugel staat midden in de wijk en organiseert daarom regelmatig informatieve en gezellige ontmoetingen voor jong en oud. Zo draagt zij bij aan verbinding in de wijk. Woensdag 21 maart is daar een mooi voorbeeld van. Op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar: info@devleugel.net.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren