Katern

Succesvolle start voor ‘Goede Start Carrousel’

SportID Nieuwegein, KMN Kind&Co en Moveo zijn afgelopen week gestart met de ‘Goede Start Carrousel’. Een middel om jonge kinderen (0-6 jaar) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen en de samenwerking met diverse sportaanbieders uit Nieuwegein te versterken.

Tijdens de ‘Goede Start Carrousel’ worden voor de kids op diverse locaties van KMN Kind&Co diverse sport- en beweegclinics georganiseerd. Ouders mogen ook mee doen! Inmiddels zijn drie locaties bezocht (Sneeuwmuis, Jandopie en Pinnochio). De komende twee weken zal de Carrousel nog neerstrijken bij locatie het Kikkervisje in Wijkersloot.

Om de pedagogisch medewerkers van KMN Kind&Co bij het project te betrekken, is er door SportID een workshop gegeven waarin handvaten werden aangereikt om op een speelse manier kinderen in beweging te krijgen, bijvoorbeeld door het doen van beweegspelletjes.

De ‘Goede Start Carrousel’ is onderdeel van het programma Goede Start. Dit programma is begin dit jaar opgestart door SportID Nieuwegein in samenwerking met gemeente Nieuwegein. Maar ook KMN Kind&Co en Moveo zijn belangrijke partners.

Het programma ‘Goede Start’ komt voort uit de Sportimpuls aanvragen van SportID Nieuwegein die eind 2015 gehonoreerd zijn. Het programma duurt nog tot eind 2017. De komende maanden zal er naast aandacht voor de sportieve activiteiten vanuit de Carrousel ook aandacht zijn voor speerpunten voor een gezonde leefstijl voor kinderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk