Samen Duurzaam een succes

Inspirerende initiatieven, enthousiaste deelnemers met nuttige ideeën en de verdiepende gesprekken maakten de bijeenkomst van het netwerk Samen Duurzaam in Buurtplein Doorslag op 26 maart weer tot een succes. We hebben contacten gelegd en versterkt en samen duurzame ideeën weer een stap verder gebracht.

Zo gingen we in gesprek over ambassadeurs voor zonne-energie, het initiatievenkompas van MOvactor, het project Buurtmobiliteit van de NMU en een ouder-voor-oudernetwerk. En natuurlijk hadden we aandacht voor verschillende duurzame ideeën en vragen, die deelnemers pitchten onze #durftevragen-ronde. Met de muzikale afsluiting van en met het Heart of Holland Chorus en een drankje hebben we de avond in stijl afgesloten.

De volgende netwerkbijeenkomst heeft een ander ‘jasje’: zondag 26 mei staat de binnenstad van Nieuwegein in het teken van duurzaamheid. Bezoekers kunnen die middag seizoens- en streekproducten proeven, leren hoe je je tuin dier- en milieuvriendelijk inricht, een testritje maken op een elektrische scooter, ervaringen horen van stadsgenoten met zonnepanelen, genieten van een ‘duurzame mode’-show en nog veel meer. De activiteiten zijn ingedeeld in 5 thema’s: energie (duurzame energie en energiebesparing), voedsel (streek, bio, fairtrade), groen/biodiversiteit, grondstoffen & afval en vervoer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk