Expositie: ‘Natuur(lijke) kunst in 2D en 3D’

Van 11 maart tot 19 april is volop moois te zien in KunstGein Podium. Het is deze keer een gevarieerde expositie met metalen bomen, schilderijen met Hollandse landschappen en schilderijen gebaseerd op de (toekomstige) invloed van de techniek op de natuur en het leven. Kunstenaars Catherine Gathier, Jan Jacobs (schilderijen) en Jan Nebbeling (3D) hebben zich -ieder op eigenwijze- laten inspireren door de natuur. De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 14 maart van 14.00 – 16.00 uur en wordt verricht door kunstliefhebber Hans Uytdewilligen uit Vianen.

Jan Nebbeling – objecten
Jan heeft 40 jaar gewerkt bij een groot bekend Nederlands zee sleepbedrijf en verschillende keren deze aardkloot gerond. Nu met pensioen en tijd genoeg voor hobby’s en een daarvan is, metalen boompjes maken van aluminiumdraad. Tijdens zijn verblijf in Schotland hij dit geleerd van iemand die deze boompjes maakte. Zo leerde hij de kneepjes van het vak en dit beviel zo goed dat hij er nu nog mee bezig ben.

Catherine Gathier – Schilderijen olieverf en acryl
Catherine is beeldend kunstenaar die atelier houdt in Vianen. Als realistisch kunstenaar schildert ze het liefst naar de werkelijkheid. Daarbij besteed ze veel aandacht aan het vinden van de juiste compositie, een goede verdeling van contrasten en een harmonisch kleurgebruik. Het (Hollandse) landschap, boeiende zeegezichten en zeer realistische stillevens zijn een belangrijk onderdeel van haar werk.

Jan Jacobs – schilderijen
Hij maakt schilderijen in acryl, maar vooraf tekent hij veel, om het ontstane onderwerp voor het schilderij eerst te toetsen op zijn mogelijkheden.

De tekenfase, de voorbereidende tekening voor het uiteindelijke schilderij, is steeds een ontdekkingstocht op een vel papier. Dan het schilderen; het mengen van kleuren, oneindig in hun combinaties. Zijn thema is: de (toekomstige) invloed van de techniek op de natuur, op het leven.

KunstGein Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig. KunstGeinPodium is gevestigd in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Op de foto: Catherina Gathier en Jan Nebbeling

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren