Rode rozen op de dag van de mantelzorgers

Zondag 10 november was het de dag van de Mantelzorgers. De kersverse lijsttrekker van de PvdA in Nieuwegein, Erica van Alfen, is op die dag een bos rode rozen gaan aanbieden aan Martin Peeters.

Martin is al 7 jaar mantelzorger voor zijn vrouw die halfzijdig verlamd raakte door een herseninfarct. Martin staat op deze dag symbool voor alle mantelzorgers in Nieuwegein. Mede dankzij de steun van buren, vrienden en kinderen redden zij zich prima en kunnen zij in hun eigen huis blijven wonen. En mantelzorger zijn, “zoiets doe je gewoon” vindt Martin.

Over de ondersteuning en voorzieningen van de gemeente zijn Martin en zijn vrouw over het algemeen tevreden. Wel moet er goed gekeken worden naar de betaalbaarheid daarvan voor iedereen. Van Alfen: ‘Als het aan de PvdA ligt, wordt ondersteuning in de toekomst dichtbij in de buurt georganiseerd. Aan de keukentafel wordt in een open gesprek bepaald wat er nodig is. De bijdragen van vrijwilligers en centraal de mantelzorgers zijn daarbij onmisbaar. Hulde aan deze onmisbare hulpverleners in een zorgzame samenleving.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk