Rijk gaat Kindertelefoon financieren

Het Rijk neemt de financiering van de Kindertelefoon vanaf volgend jaar over. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. Veel gemeenten maakten zich zorgen over de toekomst van de kinderhulplijn.

De afgelopen jaren betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vanuit het Gemeentefonds de organisaties van de Kindertelefoon. Zo hoefde er niet met elke gemeente apart zaken gedaan te worden. Maar die regeling stopt volgend jaar.

Eerder dit jaar werden er al raadsvragen gesteld over de toekomst van de Kindertelefoon, waaronder het CDA in Nieuwegein. De partij gaf toen aan de kinderhulplijn ‘ongelooflijk belangrijk’ te vinden. Het college heeft naar aanleiding van deze vragen toegezegd met ingang van 1 juni 2017 een overeenkomst af te sluiten met de Kindertelefoon.

Renée Blom van het CDA in Nieuwegein: ‘De kindertelefoon is ongelooflijk belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen. Ik ben dan ook erg blij dat het college helderheid geeft en dat zij ervoor gaat zorgen dat de Kindertelefoon haar goede werk in Nieuwegein kan voortzetten.”

Ook de landelijke hulpdiensten Sensoor en AKJ worden vanaf 2018 gefinancierd door het Rijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk