Raimon Roskam stelt zich voor

De Gemeenteraad van Nieuwegein kent een Jongeren Adoptie Plan (JAP). Raadsfracties adopteren één of meerdere jongeren die, in een periode van drie maanden, meedraaien in de fractie en de raadscommissies. Dit jaar kozen vier jonge mensen voor Stadspartij PGN: Fleur Ouwerkerk, Kimberley Florie, Bo Meulenberg en Raimon Roskam. Deze laatste stelt zich nu voor:

‘Ik ben Raimon Roskam, ben 15 jaar en woon in IJsselstein, verder zit ik (net als Fleur) op het Anna van Rijn college te Nieuwegein in 4HAVO.

Mijn leraar maatschappijleer (en mentor) gaf ons de keuze om of een Praktische Opdracht te maken over iets van politiek of mee te doen aan het JAP (Jongeren Adoptie Plan). Het JAP sprak mij meteen al aan omdat het me gewoon interessant en leuk leek om eens te kijken hoe het er nou aan toe gaat ‘achter’ de schermen. Verder leek het me ook gewoon veel leuker dan een saaie PO waarvan je aan het eind zegt, ‘yes ik heb het af’.

Nadat ik me had aangemeld kregen we op maandag 13 januari een introductie-avond over het JAP, hierin stelden alle politieke partijen zich voor, die mee doen aan het JAP.

Toen Chris begon te vertellen over PGN sprak het mij meteen al aan, ‘bij ons gaat het er gewoon normaal aan toe, gewoon op de bank thuis in de woonkamer’. Een tweede keus had ik niet echt gemaakt omdat ik eigenlijk hoopte dat ik meteen al bij deze partij kwam, en gelukkig is dat ook gebeurd.

Nu na 2 ‘fractie-vergaderingen’, ben ik al een stukje wijzer geworden over hoe het in elkaar zit met de verschillende commissies en hoe het er een beetje aan toe gaat.

Ik hoop dat ik in de komende 3 maanden een ervaring rijker zal zijn, wat betreft politiek.

Ik wil ook alvast PGN bedanken voor het aannemen van ons als de ‘Jongeren’ voor hun partij, hartelijk bedankt! Ik hoop dat ik iedereen weer even heb vermaakt, en houdt deze website in de gaten voor een stukje van een van de andere ‘Jongeren’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk