PvdA Nieuwegein tegen etnische registratie

De PvdA in Nieuwegein neemt afstand van de suggestie dat burgemeester Cor de Vos wil overgaan tot etnische registratie van zigeuners. Etnische registratie en stigmatisering passen volgens de PvdA niet binnen het beleid van de gemeente Nieuwegein. Zij vindt dat uitlatingen de ambities schaden om kinderen, zoals het hoort, naar school te laten gaan. Het verkleint de kansen voor mensen van goede wil om zich een plek in de samenleving te verwerven. De PvdA-fractie heeft daarom schriftelijk bij de burgemeester om opheldering gevraagd.
Verder maakt de PvdA-fractie zich grote zorgen over het tempo waarin het gewoon wordt om groepen van mensen op hun afkomst te be- en veroordelen. Hans Adriani van de PvdA: “De afgelopen weken zijn de Roma volop in het nieuws, lokaal, nationaal en internationaal. Steeds meer politici, van Rijnders tot Sterk tot Sarcozy, permitteren zich om mensen nog uitsluitend als lid van de groep te bejegenen, om ze vervolgens met vlot-bekkende populistische gemeenplaatsen als groep in de hoek te zetten”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!