PvdA enthousiast over het succes van de Nieuwegein Stadspas

Uit de laatste kwartaalrapportage van de gemeente blijkt dat pashouders steeds meer gebruik maken van hun Nieuwegein Stadspas. Op initiatief van de PvdA werd deze eigen stadspas in de zomer van 2016 voor minima ingevoerd ter vervanging van de U-pas. Nieuwegeinse inwoners met een inkomen dat niet hoger is dan 125% van het wettelijk sociaal minimum hebben recht op deze pas.

De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA Marianne Spalburg is erg enthousiast over het succes van de Nieuwegein Stadspas. “Deze Stadspas was inzet in het verkiezingsprogramma van de PvdA. Dat er nu meer inwoners met een kleine beurs, waaronder ook veel kinderen deelnemen aan sport en cultuur, vinden wij fantastisch. Nu wil de PvdA nog dat deze regeling ook voor de kinderen, waarvan de ouders in de schuldhulpverlening zitten, beschikbaar komt. Pas dan zijn wij als PvdA helemaal tevreden.”

Een halfjaar na invoering zijn er 4626 passen verstrekt. Dat is een stijging van meer dan 600 pashouders. Ook is het pasgebruik inmiddels hoger dan toen de U-pas nog in gebruik was. In de periode van juli t/m december 2016 hebben 846 pashouders gebruik gemaakt van hun Nieuwegein Stadspas. Het aanbod van de Nieuwegein Stadspas bestaat uit lokale sport-, cultuur-, en welzijn aanbieders. Op 1 januari 2017 zijn er in totaal 90 aanbieders aangesloten. De Stadspas wordt ook veel gebruikt voor eenmalige workshops of ontmoetingsmaaltijden en wordt gebruikt bij Kledingbank K4N en Kringloopwinkel Nieuwe Hoop. “Het is dus niet alleen mogelijk gemaakt voor pashouders om te participeren in de Nieuwegeinse sport- en cultuursector, ze doen het ook werkelijk” aldus Marianne Spalburg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren