Prinses Beatrixsluis opent haar deuren tijdens Open Monumentendag op 14 september

Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk ronden de werkzaamheden voor de bouw van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal komend najaar af. Een mooi moment om tijdens Open Monumentendag de sluis tussen 10.00 uur en 17.00 uur deels open te stellen voor het publiek.

Nu het nog kan
Onderhoud aan een sluiscomplex houdt nooit op, maar de bouwperiode voor de 3e kolk wel. Als de Prinses Beatrixsluis komend najaar overgaat van de bouwfase naar de onderhoudsfase, kan het zomaar weer even duren voordat u het sluiscomplex weer kunt bezoeken. Grijp dus uw kans op 14 september en noteer deze dag vast in uw agenda! We hebben een aantal leuke activiteiten voor u in petto, waaronder:

  • Een rondleiding aan de nieuwe bedienruimte in de voormalige dienstwoningen (witte huisjes). Mooi om de sluismeesters aan het werk te zien op hun nieuwe werkplek in de markante witte huisjes die behouden zijn gebleven.
  • Zoekt u het liever hogerop, beklim dan tijdens een rondleiding de noordelijke heftoren. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over het monumentale sluiscomplex met zijn bestaande kolken en de nieuwe 3e kolk en het verbrede Lekkanaal met de verplaatste kazematten van de Lek tot aan zeker de Schalkwijkse Wetering. Hopen op mooi weer voor een maximaal uitzicht!
  • Voor hen die graag van alles horen over de bouw van de 3e kolk, de werking van de sluisdeuren, hoe de renovatie van het sluiscomplex is aangepakt en hoe het onderhoud van dit rijksmonument verloopt, hebben we een looproute en diverse informatiepunten tussen de 2e en de 3e kolk ingericht. Medewerkers klaar staan om u van alles te vertellen en uw vragen te beantwoorden.

Lees hier alles over wat er te doen is op de Open Monumentendagen in het weekend van 14 en 15 september aanstaande in Nieuwegein. Het programma van de activiteiten bij de Beatrixsluis zal de eerste week van september bekend gemaakt worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren