Open Monumentendag in Nieuwegein

In het weekend van 14 en 15 september 2019 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Nieuwegein zijn diverse monumenten geopend voor het publiek, waaronder Museum Warsenhoeck.

Vreeswijk
Museumwerf Vreeswijk, Fort Vreeswijk, het Vreeswijks Museum, de Dorpskerk Vreeswijk, Fort de Batterijen, de 3e Kolksluis, de Koninginnensluis, Gidsengroep en de Barbarakerk zijn deze dagen speciaal geopend voor bezoekers. Gidsengroep Vreeswijk geeft u deze dagen de gelegenheid om mee te lopen met een mooie kennismakingsrondleiding in Oud Vreeswijk. Zo kunt u kennismaken met een stukje historie van het voormalige zandwindorp.

Jutphaas
Ook in Jupthaas kunt u enkele monumenten bezoeken. Zo is Fort Jutphaas open en kunt u een bezoekje brengen aan Kasteel Rijnhuizen. Ook de Nicolaaskerk, de Dorpskerk aan de Nedereindseweg en begraafplaats Kerkveld openen hun deuren in het weekend van 14 en 15 september 2019.

Manifestatie op het Fort Jutphaas
Kunstcollectief Feniks organiseert samen met Open Monumentendag op 14 september aanstaande van 10.00 uur tot 16.00 uur een prachtige manifestatie op het Fort Jutphaas.

Op deze dag kunt U genieten van verschillende kunstvormen zoals: schilderen, keramiek, fotografie, houtsnijwerken, goud/zilverwerk en muziek. Tevens is er voor kinderen o.a een workshop schilderen op canvas en er wordt geschminkt.

Het unieke van deze dag is dat de kunstmanifestatie samenvalt met Open Monumentendag. Zowel de oudheden op het Fort Jutphaas als de kunst krijgen op deze dag een extra dimensie. Alles omlijst met een hapje en drankje en muziek op Fort Jutphaas.

De werken eerder op Fort Jutphaas van Kunstcollectief Feniks

Voorstelling Museumwerf Vreeswijk – De Eeuw van Ariane
Zaterdag 14 en zondag 15 september vindt de voorstelling: De Eeuw van Ariane, door Ausdauer Muziektheatergroep plaats aan boord van voormalig vrachtschip ROAN. De voorstellingen maken deel uit van een breder programma op 14 & 15 september van het open monumentenweekend Nieuwegein. Kaarten voor deze voorstellingen kunt u vooraf bestellen via www.museumwerf.nl of www.eventbrite.nl)

Zaterdag 14 september
14.00 uur Voorstelling De Eeuw van Ariane
16.00 uur Rondleiding op de Museumwerf
18.00 uur Dinerarrangement in samenwerking met Cees van Suylekom
19:00 uur Voorstelling De Eeuw van Ariane

Zondag 15 september
14.00 uur Voorstelling De Eeuw van Ariane
19:00 uur Voorstelling De Eeuw van Ariane

14 September Open Dag Prinses Beatrixsluis
Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur is er Open Dag op de Prinses Beatrixsluis. Er worden rondleidingen gegeven in de heftoren en de nieuwe bedienruimte. Ook kunt u genieten van enkele rondvaarten door steunpunt Schipbrug-Schalkwijkse Wetering v.v. en zijn er rondleidingen bij de Koninginnesluis, de Oude Sluis en de Rijkshulpschutsluis in Vreeswijk i.s.m. Rijkswaterstaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren