Primeur voo St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft een spiksplinternieuwe radiologieafdeling. Volgens het Nieuwegeinse ziekenhuis wordt voortaan gewerkt met unieke apparatuur waar in het diepste geheim aan is gewerkt. De nieuwe apparaten geven haarscherpere beelden en minder radiologische straling.

In de nieuwe ruimte worden onder andere kleine implantaten (zoals stents) in het lichaam gebracht met behulp van hightech beeld- en navigatiesystemen. Het St. Antonius heeft met de door Philips ontworpen ruimte een Nederlandse primeur. Het bedrijf is al tientallen jaren partner van de afdeling radiologie van het St. Antonius en koos daarom voor Nieuwegein om het nieuwe ontwerp aan de wereld te presenteren. Dit gebeurde afgelopen woensdag 22 februari 2017 middels een live-verbinding aan de wereld.

“We hebben nu een systeem waarbij veel meer van het hele ziekenhuis geïntegreerd is en ook is hebben we veel aandacht voor de beleving van de patiënt” aldus interventieradioloog Marco van Strijen.

Volgens Van Strijen kunnen bijvoorbeeld hersenscans voortaan veiliger en sneller gemaakt worden. “Via dit grote scherm zijn we veel sneller geïnformeerd. We hoeven niet meer naar andere plekken in het ziekenhuis te lopen om op schermen te kijken.”

Van Strijen toont de nieuwe apparatuur aan de wereld

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren