‘Prijs’ voor huisjesmelker Van Hooijdonk

Marcel van Hooijdonk is de Huisjesmelker van het Jaar. Dat vindt ROOD, de jongerenafdeling van de SP. Van Hooydonk heeft zijn bedrijf gevestigd in Nieuwegein. De oneervolle titel wordt ieder jaar uitgereikt aan de slechtste huisbaas, corporatie of bemiddelaar van Nederland. Van Hooijdonk verhuurt onder andere woningen in Utrecht, Amsterdam, Nieuwegein en Breda. “Hij brengt het leven van zijn huurders in gevaar door veiligheidseisen aan zijn laars te lappen”, stelt ROOD.

ROOD-voorzitter Merel Stoop: “Dit is een van de ergste huisbazen die wij ooit zijn tegengekomen bij de verkiezing. Brandonveiligheid, intimidatie, torenhoge huren, huisontruimingen: de klachtenlijst is eindeloos. Hij is één van de vele huisbazen die op schandalige wijze profiteert van de woningnood.”

Doordat de panden aan de Weverstedehof van Van Hooijdonk niet brandveilig zijn dreigen deze huurders uit hun huis gezet te worden. Klik hier voor het juryrapport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren