Politie zet de Herteweide af in verband met de vondst van een explosief

Op de Herteweide in de wijk Batau Noord in Nieuwegein is donderdagmorgen rond 10.20 uur een explosief aangetroffen. De politie heeft de woningen uit voorzorg in de omgeving laten ontruimen en doet momenteel onderzoek. Het Team Explosievenverkenning is opgeroepen. Ook een ambulance en de brandweer is ter plekke. Politiehonden hebben de omgeving afgespeurd.

De politie laat onze redactie weten: ‘Er is vastgesteld dat het daadwerkelijk om een explosief gaat. Collega’s van de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Dienst) zijn ter plaatse.’ Gedurende het onderzoek doet de politie geen enkele uitspraak over de zaak.

Een bewoner trof vanmorgen verdachte kleding aan in zijn kliko waaronder een bivakmuts en alarmeerde de politie. Die startte daarop een onderzoek en stuitte in een brandgang achter de woning aan de Herteweide op het explosief. De kleding is veiliggesteld en meegenomen voor forensisch onderzoek.

De scholen SBO de Evenaar en het ROC ‘Veiligheid & Defensie’ aan de Dasseweide zijn vooralsnog niet geëvacueerd. De leerlingen mogen niet naar buiten tot nader order en blijven de lessen binnen volgen.

Afgelopen nacht cirkelde boven de wijk ook een politiehelikopter. Veel bewoners werden hierdoor uit hun slaap gehouden. Die nacht vond rond 02.00 uur een plofkraak plaats bij de Coolblue op de Europalaan in Utrecht. Of de kleding en het explosief, die gevonden zijn op de Herteweide, iets te maken hebben met deze zaak wilde de politie nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat er explosieven werden gevonden in Nieuwegein. Zo werd er 15 februari 2018 twee handgranaten gevonden in de Beatrixstraat in Vreeswijk en werd in februari dat jaar in dezelfde straat een woning beschoten.

UPDATE: Rond 14.30 uur is de straat weer vrijgegeven voor de bewoners en heeft de EOD het explosief afgevoerd.

One thought on “Politie zet de Herteweide af in verband met de vondst van een explosief

  1. Linda.

    Sneu voor die vrouw die net bevallen is zeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk