Burgemeester Frans Backhuijs sluit woning aan de Beatrixstraat na vondst tweede explosief

De politie is vanmiddag weer naar de Beatrixstraat gegaan in Vreeswijk. De straat is opnieuw afgezet. Omstanders laten weten dat een busje was weggereden met iemand uit het pand waar vanmorgen al een explosief werd gevonden. Deze man liet iets op de grond vallen. Aanwezige agenten reageerden meteen heel alert en zette de straat af. Na de vondst van het tweede explosief werden de kinderen en de leraren van de Willem Alexanderschool uit voorzorg geëvacueerd. Zij waren net terug van een opvanglocatie en in gesprek met hulpverleners van de GGD om over de vondst van het eerste explosief van vanmorgen te praten.

Inmiddels heeft burgemeester Frans Backhuijs de huurwoning aan de Beatrixstraat 12 per direct gesloten. De aanleiding hiervoor zijn de incidenten vorige week en vandaag. De burgemeester heeft per direct sluiting van het pand noodzakelijk geacht gezien de ernst van de situatie. Hij wil de veiligheid waarborgen en nieuwe incidenten voorkomen met de sluiting van het pand. De politie is op dit moment druk bezig met onderzoek naar de toedracht en de situatie rondom de Beatrixstraat 12.

Een busje van de Mobiele Eenheid spoedde rond het middaguur weer naar de Beatrixstraat. Wat er precies is gevonden is niet bekend. In het belang van het onderzoek doet de politie geen mededelingen. Vanmorgen werd een handgranaat gevonden. Buurtbewoners laten weten dat de handgranaat op scherp stond.

De politie heeft vanmorgen om 10.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden. De pers was hierbij niet welkom. De buurt is bang en willen weten wat er aan de hand is. Met name zijn omwonenden bang dat er iets gebeurt met de kinderen die vlakbij op de school zitten. Aanwezig was raadslid Ton de Mol van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

De Mol eerder tegenover onze redactie: ‘Met de mededeling van de woordvoerster van burgemeester Frans Backhuijs aan de omwonenden en de Willem Alexanderschool dat hij deze middag hun gaat benaderen om over deze ernstige escalatie in hun buurt in gesprek te gaan, is reden voor ons om eerst hiervan de uitkomst af te wachten en wij verwachten hierover zo spoedig mogelijk te worden geïnformeerd  De VSP maakt zich ernstig zorgen over deze nieuw vorm van terreur in woonbuurten die een groot gevaar voor de fysieke veiligheid voor omwonenden en dienstverleners vormen. De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en wij verwachten dat hij snel maatregelen neemt om het veiligheidsgevoel aan de mensen terug te geven.’

Update 16.00 uur
Ook het tweede explosief is meegenomen door de Explosievenopruimingsdienst. In beide gevallen bleek het te gaan om een handgranaat. De straat is nog afgezet voor verder onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren