Video: ‘Politie graaft bij kanaal Nieuwegein in onderzoek naar motief WK-moord’

De politie is aan het graven aan de Lekkanaaldijk in Nieuwegein. Het politieonderzoek moet meer inzicht geven in het motief voor de moord op Richard Houtveen. De Nieuwegeiner werd na de verloren WK-finale in 2010 vermoord nabij Cityplaza. Om de grond te onderzoeken wordt met een kleine graafmachine laagje voor laagje afgegraven. Twee rechercheurs zoeken vervolgens in het de modder met harken naar sporen. Het gaat om een strook van een meter of tien lang.

De politie laat weten: ‘In verband met de zaak Richard Houtveen uit Nieuwegein zijn er graafwerkzaamheden aan de Lekkanaaldijk in Nieuwegein. Het politieonderzoek moet meer zicht geven op het motief in de zaak. In het belang van het onderzoek kan de politie op dit moment geen nadere toelichting geven.’

De zaak lijkt in een stroomversnelling te komen. Vorige week maakte de politie bekend het vermoedelijke moordwapen gevonden te hebben. De politie ging jarenlang van het scenario uit dat Houtveen een toevallig slachtoffer was. Maar begin dit jaar vertelde de politie ook uit te gaan van het idee dat de dader het ‘heel specifiek en doelgericht’ op Richard had voorzien.

Foto: Onze samenwerkingspartner: RTV Utrecht

De politie zegt in belang van het onderzoek verder geen uitspraken te kunnen doen over de werkzaamheden die 15 oktober 2019 in de nabijheid van de Beatrixsluis plaatsvinden.

GOUDEN TIP
De politie heeft inmiddels een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Niet lang na de dodelijke steekpartij werd een 33-jarige verdachte aangehouden, maar hij kwam later weer vrij vanwege een gebrek aan bewijs.

De politie hoopt dat negen jaar na dato alsnog iemand opstaat met extra informatie over de zaak-Richard Houtveen. “Negen jaar is een heel lange periode”, zegt politiewoordvoerder De Wit. “Omstandigheden in je leven kunnen veranderen. Ook persoonlijke omstandigheden die het destijds misschien heel moeilijk maakten om met ons te praten, kunnen nu heel anders liggen.”

Mensen met info kunnen de politie bellen op 0800-6070, of anoniem op 0800-7000. Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, besteedt morgen ook uitgebreid aandacht aan de zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren