PLUS van Loon verkoopt als eerste supermarkt de culinaire bitterbal en kroket van Vocking leverworst

Woensdagmorgen was de lancering van een nieuw product in de PLUS Supermarkt van Christ van Loon aan de Nedereindseweg: De bitterballen en kroketten van het bedrijf Vocking, een culinaire afgeleide van de beroemde Vocking bakleverworst.

Christ van Loon, ondernemer PLUS van Loon: ‘Wij zijn trots dat wij als één van de eerste supermarkten deze culinaire kroketten en bitterballen kunnen opnemen in ons assortiment. PLUS Lokaal is een kernwaarde voor de PLUS formule en Vocking leverworst is een begrip in Utrecht en omgeving. Het is zelfs ook gevestigd in Nieuwegein aan de Grote Wade. Daarom zijn PLUS van Loon en Vocking leverworst een bijzonder mooie combinatie.’

Paul Vocking, directeur: ‘Vocking leverworst is van origine een bakleverworst en wordt met name in de retail verkocht. Juist het bakken ervan bracht ons op het idee om de Vocking kroket en bitterbal verder te gaan ontwikkelen als authentiek product assortiment voor de horeca en bedrijven & organisaties. En nu zijn we ook klaar voor de introductie in de retail. We hebben de receptuur van beide producten volledig in eigen huis ontwikkeld en eindeloos getest. Met deze bitterbal en kroket in onze traditie denken we iets extra’s aan het Nederlandse culinaire landschap toe te voegen. Wij zijn erg trots op onze Utrechtse historie en de naam die we inmiddels bij de Utrechtse consument en ver daarbuiten hebben weten op te bouwen.’

In Utrecht en ver daarbuiten is de Vocking leverworst al jaren een begrip in restaurants, broodjeszaak en thuis. Deze week achtte het Utrechtse familiebedrijf de tijd rijp om haar eigen culinaire bitterbal en kroket te lanceren. Beiden hebben een heerlijke smaak, een romige salpicon (een wat dikkere ragout) en een superkrokante korst. Verse ingrediënten zoals peterselie, ui, grove mosterd, slagroom en Vocking leverworst zijn duidelijk in de smaak herkenbaar. Met deze nieuwe lekkernijen wil Vocking de groeiende ‘haute friture’ beweging in Nederland verder verrijken met een snack op topniveau.

De winkel aan de Steenstraat in Utrecht

In 1995 verruilde Vocking zijn standplaats van Utrecht voor Nieuwegein. Inmiddels staat onder leiding van Paul Vocking de 4e generatie aan het roer. Innovatie is de kracht van het bedrijf. Zo is het assortiment uitgebreid met hamburgers, braadworsten en vanaf 2020 zelfs de Vocking bitterbal en kroketten. Wat altijd is gebleven, is de bijzondere, authentieke smaak. Echt Vocking delicious dus! Paul Vocking staat sedert 2018 aan de leiding toen zijn vader in dat jaar in mei op 82-jarige leeftijd overleed.

Onze videograaf Bart van Rooijen bracht een bezoekje aan de fabriek waar de worsten, kroketten en bitterballen worden gemaakt. Natuurlijk was hij er ook bij toen de bitterballen en kroketten van Vocking gepresenteerd werden in de winkel van PLUS van Loon.

One thought on “PLUS van Loon verkoopt als eerste supermarkt de culinaire bitterbal en kroket van Vocking leverworst

  1. Lies Sanders

    kunnen ze ook in de airfryer??

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk