Pinkster-vossenjacht rondom Muntplein

Het Christelijk initiatief 5G.Netwerk organiseert op zaterdag 3 juni aanstaande een gezellige Vossenjacht voor de jeugd. Een volwassen begeleider is verplicht. De vossenjacht begint om 14.00 uur en start op het middenplein van winkelcentrum Muntplein.

Na de inschrijving en instructies in het midden van Muntplein,  ga je met een groepje op pad. En dan begint het speuren… Vind jij alle vossen? Dan hoor jij het bijzondere Pinksterverhaal. En…….. na afloop mag je een presentje en een boekje meenemen (maar let op: op=op)! Voor meer informatie kijk op deze Facebookpagina of stuur een e-mail naar: 5G.Netwerk@gmail.com.

Wat is een vossenjacht
Een Vossenjacht is een buitenspel dat meestal voor groepen kinderen wordt georganiseerd. Doel van het spel is om op een bepaald terrein ‘vossen’ te vinden en van die vossen een stempel of ander teken te bemachtigen. Wie uiteindelijk de meeste vossen heeft weten te vinden, is winnaar.

De eenvoudigste variant is wanneer de ‘vossen’ (verklede mensen) zich binnen een thema vermomd hebben. Groepjes kinderen lopen rond door dorp of over camping, of dit geval in en rondom Muntplein, op zoek naar de vossen. Voor kinderen is het vaak spannend omdat ze soms twijfelen of een persoon die ze tegenkomen wel echt een vos is, of iemand die niets met het spel te maken heeft, maar er gewoon een beetje ‘gek’ uitziet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren