Katern

PENTekening: ‘De rollator keuring’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de zeven-en-zestigste: ‘Eind juli vond voor de tweede keer een rollator APK plaats in Nieuwegein. Omdat Fort Vreeswijk grondig wordt verbouwd vond de keuring deze keer plaats op het schoolplein van de Willem Alexanderschool aan de Julianaweg. Het plein was ingericht met een plek voor reparatie en inspectie, een oefencircuit en wat gezellige zitjes voor de koffie en thee. Tijdens de APK werden meerdere rollators door de keurmeester van het Repair Café technisch geïnspecteerd en kregen zij gelijk een servicebeurt zodat klachten als piepende remmen of aanlopende wielen direct verholpen werden.’

Onze karikaturist zag het al gebeuren achter zijn tekentafel Daarom deze tekening.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk