PENTekening: ‘Buurtbemiddeling’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

20150908_pentekening24grootVoor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de vier-en-twintigste: ‘Bij conflicten doen buren steeds vaker een beroep op Buurtbemiddeling. Halverwege 2015 staat de teller in Nieuwegein al op 39 aanmeldingen, een toename van 26%. De Nieuwegeinse cijfers passen in een landelijke trend. In 2014 waren er landelijk zo’n 12.000 aanmeldingen voor buurtbemiddeling, 16% méér dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit een jaarlijks benchmarkonderzoek van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Het inschakelen van Buurtbemiddeling leidt meestal tot een verbetering van de situatie of relatie. Geluidsoverlast blijft de belangrijkste bron van irritatie.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk