Pannenkoekdag 2023 wordt hartverwarmend, ook in Nieuwegein!

Ieder jaar besteden we op De Digitale Stad Nieuwegein wel aandacht aan de Nationale Pannenkoekendag. Ook dit jaar wordt het weer gevierd. Naast het eten van pannenkoeken en zijn er ook allerlei oud Hollandse spelletjes om te spelen. Zo kunnen de kinderen op Buurtplein Zuid op woensdag 15 maart genieten van een heerlijke pannenkoek, samen met de ouders, opa en/of oma.

Pannenkoeken zijn van alle generaties én samen eten is ook erg gezellig. Iedereen is welkom vanaf 16.15 uur tot 18.00 uur aan de Ratelaar in Nieuwegein Zuid. Wel graag aanmelden via: jeugdwerk@movactor.nl. Aanmelden kan tot maandag 13 maart aanstaande en deelname is gratis. Zijn er dieet wensen? Laat het de organisatie weten, dan kunnen zij er rekening mee houden.

Horeca & Toerisme College in Nieuwegein
Het Horeca & Toerisme College aan de Newtonbaan in Nieuwegein viert de Nationale Pannekoekendag ook graag samen met kinderen van de basisscholen (groep 5, 6, 7 en 8) uit de omgeving. De kinderen (en hun ouders/verzorgers en leerkrachten) mogen op vrijdag 17 maart tussen 12.00 uur en 16.00 uur gratis pannenkoeken komen versieren – en eten – en zo op een laagdrempelige manier kennismaken met de hospitality.

Naast het versieren is er entertainment georganiseerd. Zo zal goochelaar Marco Royal de kinderen doen verbazen met zijn trucs en kunnen de kinderen een certificaat Pannenkoek-flippen halen tijdens de ‘Flip the pancake-challenge.’ De molenaar van de Windotter in IJsselstein komt uitleggen hoe pannenkoekenmeel wordt gemaakt.

Na afloop ontvangen de kinderen een leerzaam boek over twee kinderen, Saffraan en Sjalot, die opgroeien in een horecagezin (met daarbij horende recepten). Ook hier geldt: deelname is gratis! Wel graag vooraf aanmelden via het aanmeldformulier op horecaentoerisme.rocmn.nl.

Over de Nationale Pannenkoekendag
Op 17 maart 2023 is het de zestiende keer dat we Nationale Pannenkoekdag in Nederland vieren. En daar zijn we supertrots op! In 2007 zijn we begonnen met zo’n 60 deelnemende scholen, en inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan jaarlijks meer dan 1.000 scholen meedoen! Bijna 100.000 ouderen worden op deze dag door bijna net zo veel leerlingen verwend met zelfgebakken pannenkoeken. En elk jaar doen er weer meer scholen mee.

Nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat de opa’s en oma’s best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek? Klik hier voor enkele recepten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk