City Huiskamerfestival

Op zaterdag 23 september en zondag 24 september vindt in City Nieuwegein de eerste editie van het City Huiskamerfestival plaats. Diverse huiskamerplekken in City vormen dat weekend een culturele route waar bezoekers met elkaar kunnen genieten van dans, muziek en andere optredens. Het festival is één van de activiteiten om de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad te vergroten. Het is de bedoeling dat het festival, dat wordt georganiseerd door de samenwerkende partijen in de binnenstad van Nieuwegein via de Stichting Binnenstadsmanagement, een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. City Huiskamerfestival is gratis te bezoeken. Klik hier voor het programma.

Hildegard Assies, binnenstadsmanager en initiatiefnemer van het festival: “City Huiskamerfestival moet een fijn moment worden om na de zomervakantie nog even te ontspannen en bij te praten voordat het nieuwe seizoen aanbreekt. Het programma is ontzettend veelzijdig en biedt voor elk wat wils. En dat is ook precies wat we beogen. We hebben een tijdje geleden onder andere ‘veelzijdig’ en ‘persoonlijk’ bepaald als kernwaarden voor City Nieuwegein. Deze waarden willen we nu gaan waarmaken, onder andere in events, zodat mensen deze ook gaan beleven en voelen.” Het evenement is onderverdeeld in drie pijlers: Klein theater in diverse huiskamers door City heen, het Mini-festival voor jongeren op het Stadsplein en De Langste Tafel o.a in het kader van burendag.

Klein theater
Zowel zaterdag als zondag kunnen bezoekers zich van 12:30-17:00 uur zich neervleien op luie banken, zitzakken en kleedjes in vier verschillende huiskamers verspreid door City. Met tussenpauzes vinden er ieder kwartier korte, intieme, ontroerende, grappige en muzikale voorstellingen plaats. Gespeeld door een bont gezelschap aan professionele kunstenaars en artiesten uit Nieuwegein en omstreken, zoals onder andere Savanna Joy, Kees & Trees Smetvrees en een unieke modeshow met dichters en dansers. Daarnaast zijn er op zondag diverse workshops zoals Yoga en Handletteren.

Mini Festival Stadsplein
Zaterdag is het Stadsplein tussen 16:00 en 23:00 het decor voor een evenement voor en door jongeren. Singer-songwriters, live bands, lekkere en gezonde hapjes, fijne lokale biertjes van de Nieuwegeinse brouwerij Zevenstar, poëzie-optredens, 3D printen en een knusse buitenbios. Twee tenten zorgen ervoor dat een spatje regen de pret niet kan bederven. Om 16:00 uur zal Burgemeester Frans Backhuis jongeren die reeds een jongerenlintje gekregen hebben nog eens extra in het zonnetje zetten, door een tegel met hun naam te onthullen aan de Doorslag. Vanaf 19:00 uur start de Color Bike Run vanaf het Stadsplein (www.nieuwegeinfietst.nl). Dagmar van Amerongen doet namens Buurtmakers verslag van het geheel.

De Langste Tafel
Zondag kunnen bewoners voor een brunch aanschuiven aan De Langste Tafel van 11:00 uur tot 13:00 uur middenin City. De Langste Tafel werd vorig jaar ook georganiseerd en is dit jaar onderdeel van het City Huiskamerfestival. Arjanne de Vries van Wereldhave (Eigenaar van Cityplaza): “De Langste Tafel is een moment van ontmoeting en gezelligheid. Het past helemaal in het thema van Burendag. Bewoners van City en inwoners uit Nieuwegein die het leuk vinden om elkaar te ontmoeten zijn van harte welkom aan deze tafel. Je hoeft je alleen maar aan te melden via secretariaat@wvcityplaza.nl. Ook is dit een moment om inwoners die zich inzetten voor een ander in het zonnetje te zetten. Ken je hen? Meld ze aan voor de langste tafel en kom zelf ook mee!”

Savanna Joy

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren