Over structuurvisie en vervolg

In een Artikel 42 brief aan het College van B&W hebben Leefbaar Nieuwegein en de Verenigde Senioren Partij onlangs gevraagd hoe het nu met al die studies en projecten staat, die de structuurvisie tot leven moet brengen in Nieuwegein.
Herman Troost: ‘Wij denken dat die visie en al het geld wat er in gestoken is, toch gevolgd moet worden door actie. We kijken bijvoorbeeld nog steeds verbaasd naar het feit dat tussen het rapport ‘Hier wil ik wonen’ en een begin van een uitwerking van Hummercity nu ongeveer acht jaar ligt. Hummercity was binnen het verhaal van ‘Hier wil ik wonen’ een plan om aan de andere kant van het Amsterdam-Rijn kanaal, samen met Houten een wat luxer villawijk te bouwen. Er schijnt nu een aanpak te komen.’
‘Nu hebben we als raad in april van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling drie brieven gekregen met informatie over lopende structuurprojecten. Dat was er een over Hummercity, officieel heet dat ‘integrale landschapsvisie Laaggraven oost.’ De tweede brief gaat over de A12 zône waar de stedelijke rafelrand tussen Utrecht en Nieuwegein omgebouwd moet worden tot een ‘multifunctioneel woonwerkgebied in een aaneen gesloten metropolitane regio.’ Het zal wel goed zijn voor de werkgelegenheid, zullen we maar denken.’ Klik hier om naar de column te gaan van raadslid Herman Troost.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk